Blog firmowy



Wybieramy ekspres do kawy – wskazówki jak

opublikowany przez on wrz 2, 2014 w Bez kategorii, blog | 0 komentarzy

Wybieramy ekspres do kawy – wskazówki jak

Wskazówki, które ułatwią podjęcie decyzji w sprawie zakupu ekspresu
Wybór ekspresu do kawy powinien opierać się na gustach smakosza tego napoju.
1. Cena, koszty codziennej eksploatacji/naprawy/serwisu
2. Przeznaczenie
3. Wielofunkcyjność, wydajność
4. Design

Ekspresy automatyczne są modelami stworzonymi dla codziennych potrzeb domu, biura jak i punktów gastronomiczno-usługowych. Codziennie użytkowanie nie przysporzy problemu gdyż są to ekspresy proste w obsłudze. Ekspresy automatyczne posiadają wbudowane młynki, dzięki czemu kawa parzona jest ze świeżo zmielonych ziaren. Pojedyncze modele ponadto mają dyszę pary służącą do spienia mleka. Ładnie się prezentują i zajmują mało miejsca.
Ekspresy biurowe
Profesjonalne ekspresy automatyczne znajdą zastosowanie w różnej wielkości biurach, recepcji, salach konferencyjnych czy VIP-owskich. Ekspresy biurowe charakteryzuje duża wydajność przy zachowanej wysokiej jakości przygotowywanej kawy nawet i mlecznej. Wśród modeli znaleźć można zarówno te profesjonalne jak i półprofesjonalnych. Tworzone z myślą parzenia kawy o najwyższej jakości.
Ekspresy dla małej i dużej gastronomii
Ekspresy automatyczne oraz kolbowe zaliczane są do kategorii ekspresów dla gastronomii. Sprzedawane modele umożliwiają przygotowanie różnego rodzaju kawy, czekolady. Ponadto ekspresy vendingowe cechuje niezwykle duża wydajność. Ekspresy gastronomiczne są bajecznie proste w samoobsłudze i przyjazne oszczędzaniu.
Ekspresy kolbowe
Plusem ekspresów kolbowych jest duża wydajność oraz wysoka energooszczędność. Ekspresy kolbowe polecane są dla dużej i małej gastronomii( kawiarni, restauracji). Obsługa ekspresów kolbowych wymaga profesjonalnego podejścia w postaci odpowiednio przeszkolonego baristy oraz w pełni skompletowanego sprzętu baristycznego. Ekspresy kolbowe ,w odróżnieniu od innych reklamowanych na rynku ekspresów, posiadają wbudowane dyszę pary i gorącej wody.